Van Ameyde Benelux ziet inspanningen inzake Duurzaamheid beloond : zilveren medaille voor België en Nederland !

Duurzaam ondernemen : het maakt deel uit van het DNA van Van Ameyde.

Omdat we bij Van Ameyde die uitspraak geen dode letter willen laten zijn, laten we onze inspanningen jaarlijks beoordelen door Ecovadis.

EcoVadis is een wereldwijd erkend beoordelingsplatform dat de duurzaamheid van bedrijven beoordeelt binnen vier belangrijke categorieën: Milieu-impact, Arbeids- en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop.

Met enige trots kunnen we vandaag melden dat Van Ameyde Nederland (VANL) en Van Ameyde België (VABE) hun inspanningen tijdens het voorgaande jaar bekroond zagen met een zilveren medaille, voor Van Ameyde België reeds voor het tweede jaar op rij !

Daarmee behoren zowel VANL als VABE tot de top 15% vanallebedrijven die het afgelopen jaar door EcoVadis werden beoordeeld en zelfs tot de top 6 % en top 8 % van alle bedrijven in de branche Risico-evaluatie en Schaderegeling !

Een erkenning voor de genomen maatregelen

De methodologie die Ecovadis daarbij hanteert, was nochtans danig verstrengd : enkel bedrijven die blijk geven van een stevig geprofessionaliseerd duurzaamheidsmanagement komen vanaf 2024 nog in aanmerking voor een medaille.

We zijn dan ook verheugd dat we op meerdere domeinen nog betere scores konden laten optekenen dan de voorgaande jaren, mede dankzij de verdere professionalisering van ons duurzaamheidsmanagement én de implementatie van aanvullende maatregelen.

En verder !

Uiteraard blijven we niet op onze lauweren rusten.  Ook dit jaar gaan we weer hard aan de slag met meerdere duurzaamheidsinitiatieven en scherpen we ons duurzaamheidsbeleid verder aan.

 Uitdagingen zijn er in deze tijden alvast meer dan voldoende.   Samen met onze partners, klanten en leveranciers willen we blijven werken aan een duurzame toekomst !

Wil jij weten hoe onze bedrijven concreet inzetten op duurzaam beleid ? Neem dan zeker eens een kijkje op onze website: https://www.vanameyde.com/sustainability/